Viden og analyser


Amgros indsamler viden, som vi beriger og analyserer. Det er viden, der driver vores forretning, og den viden vil vi gerne dele og stille til rådighed for alle vores interessenter. Her på siden finder du et overblik over vores analyser og rapporter. Vi opdaterer jævnligt med nye udgivelser.

Fotograf: Anne-Li Engström


Sådan ser årstallene for 2022 ud

Amgros har opgjort nøgletallene for 2022. De viser, at vi har indkøbt lægemidler til brug for de offentlige hospitaler for cirka 9,278 milliarder kroner. Det svarer til et mindre fald på 0,7 procent i forhold til 2021, hvor vi indkøbte lægemidler for cirka 9,345 milliarder kroner.

Dertil kommer, at den rabatprocent, som Amgros gennem året har opnået, er steget fra 43 til 46 procent.

Den suverænt mest markante udvikling i medicinudgifterne i 2022 ser vi inden for ATC-gruppe L, som indeholder lægemidler til behandling af cancer og gigt. Her er udgifterne faldet med 4,6 % i forhold til 2021, hvilket svarer til et fald på cirka 253 millioner kroner. Hvis udgifterne i denne ATC-gruppe var forblevet på samme niveau som i 2021, ville den samlede udvikling i medicinudgifterne i stedet for at falde med 0,7 % i 2022 være landet på en samlet stigning på 2 %.

Når udgifterne til cancer og gigt faldt en smule i 2022, skyldes det først og fremmest patentudløb, som regionerne hurtigt tilpassede deres indkøb til. På den måde fik regionerne hurtigt udnyttet de lavere priser, som fulgte med patentudløbene. Læs hele nyheden her.

Se flere årstal i Markedsovervågningen for 4. kvartal 2022.

Læs flere artikler fra Amgros her

LÆS MERE

Viden og analyser

Nyheder

I Amgros deler vi med stor glæde vores viden og indsigter til alle, der har interesse i den danske sundhedssektor. Her på siden har vi samlet de seneste nyheder, baggrundsartikler og interviews fra vores verden.

LÆS MERE
Viden og analyser

Sidste nyt

Ønsker du at få nyheder fra Amgros direkte i din indbakke, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan vælge mellem generelle nyheder eller sidste nyt fra Horizon Scanning.

TILMELD DIG

Karen Torgny

Senior kommunikationsspecialist

Jeg står for den overordnede kommunikation i Amgros – herunder PR. Og er med til at sikre, at vi kommunikerer åbent og imødekommende med vores omverden.