Praktik i Amgros skaber nye drømme


De to farmaceutstuderende Kristian og Sofie skiftede i halvanden uge hverdagen på et sygehusapotek ud med Amgros. Det gav stof til eftertanke – og nye drømme

LÆS FLERE ARTIKLER HER
7. juni 2019

- Jeg vidste ikke så meget om Amgros, inden jeg startede, men alle afdelinger laver noget, der er spændende, og som jeg gerne selv vil lave.

Begejstringen er tydelig, når den 26-årige farmaceutstuderende Sofie fortæller om sit nyligt overståede ophold i Amgros. I halvanden uge har hun og hendes medstuderende Kristian været udstationeret i Amgros som et led i deres praktikperiode på Region Hovedstadens Apotek. Opholdet i Amgros har både været en øjenåbner og givet næring til nye fremtidsdrømme.

- Jeg ønskede at komme i praktik hos Amgros, fordi I er den her store spiller, der gør mange ting for sygehusene og det danske samfund generelt – men man ved ikke ret meget om jer, fortæller Kristian.

- Ja, jeg vidste heller ikke meget om Amgros, inden jeg startede. Men det, som jeg troede, var en lille ting, viser sig at være meget større, og det er jo vildt, hvor megen indflydelse Amgros egentligt har, uden at folk ligesom ved det, supplerer Sofie.

Begge fortæller samstemmende, at opholdet i Amgros har givet dem en langt større forståelse for alle de opgaver, som Amgros løser for at sikre de offentlige danske sygehuse den rette medicin til den rette pris, på rette sted, til rette tid og i rette kvalitet.

-Det, som Amgros laver, påvirker jo os i medicinrummene, men når et lægemiddel for eksempel får en ny indpakning, skyldes det, at der er kommet en ny leverandør, så der er en mening med galskaben, slutter Sofie med et smil.

TIDEN ER GODT GIVET UD

Det er andet år i træk, at Amgros har farmaceut-studerende i praktik. Og tiden er godt givet ud, hvis man spørger Ina Barrett, der er økonomi- og administrationschef i Amgros.

- I Amgros har vi fokus på at være en spændende og attraktiv arbejdsplads. Derfor hiver vi gerne tid ud af kalenderen for at give de studerende en spændende og lærerig oplevelse. Og for at vise dem, hvem Amgros er, og hvad vi bidrager med til det danske sundhedsvæsen. Det synes jeg, vi er lykkedes ret godt med.

FAKTA

Farmaceutstuderende på Københavns Universitet er i 8. semester i praktik på et sygehusapotek eller apotek. I løbet af praktikperioden har de studerende mulighed for at blive udstationereret i op til to uger på arbejdspladser, der dels har relevans for et sygehusapotek, og dels beskæftiger farmaceuter.

Kristian og Sofie har i løbet af deres ophold i Amgros snuset til arbejdsopgaverne i blandt andet Udbud, Horizon Scanning, Logistik, Business Intelligence og Sundhedsøkonomi, IT- og Projekt samt Kvalitet og Lægemiddelregistrering.

Er du interesseret i at komme i praktik i Amgros, bedes du kontakte din praktikvejleder, som kan sende en mail til rpa@amgros.dk.

Karen Torgny

Senior kommunikationsspecialist

Jeg står for den overordnede kommunikation i Amgros – herunder PR. Og er med til at sikre, at vi kommunikerer åbent og imødekommende med vores omverden.