Amgros har indgået aftale om remdesivir


Amgros har indgået aftale om levering af remdesivir. På den baggrund vurderer vi, at Danmark – med det nuværende smittetryk - vil være dækket i en god periode.

Øvrige artikler fra Amgros
1. JULI 2020

Lægemiddelstyrelsen har siden 2. maj 2020 tildelt en generel udleveringstilladelse til infektionsmedicinere for udviklingsproduktet remdesivir. Derfor har Amgros indgået en aftale med Gilead – producenten af lægemidlet. Aftalen indebærer, at Gilead donerer og leverer en begrænset mængde remdesivir til brug for at behandle patienter i Danmark.

- Da aftalen med Gilead er fortrolig, kan vi ikke oplyse, hvad den omfatter. Men med det smittetryk, der på nuværende tidspunkt er i Danmark, er det vores vurdering, at vi vil være dækket ind i en god periode. Så snart lægemidlet bliver godkendt til markedsføring i Europa, har Amgros en klar forventning om, at Gilead også kan og vil levere til det danske marked, siger Flemming Sonne, administrerende direktør i Amgros.

Under hele pandemien er det i øvrigt lykkedes os at holde antallet af restordrer på lægemidler i sygehussektoren på et niveau svarende til det, vi så før pandemien. Det viser, at vi i Danmark har et meget stærkt set up, når det kommer til at forsyne de danske hospitaler med lægemidler. 

Læs i øvrigt: Pandemien viser, at Danmark har et stærkt set up 

Remdesivir er et antiviralt lægemiddel udviklet til behandling af RNA-virus. Det europæiske lægemiddelagentur EMA er pt. ved at vurdere en ansøgning fra Gilead om at få remdisivir betinget godkendt til behandling af Covid-19.

 

Karen Torgny

Senior kommunikationsspecialist

Jeg står for den overordnede kommunikation i Amgros – herunder PR. Og er med til at sikre, at vi kommunikerer åbent og imødekommende med vores omverden.