Horizon scanning


Med Horizon Scanning danner Amgros et overblik over lægemidler, indikationsudvidelser og dispenseringsformer, der inden for de kommende to til tre år forventes at blive markedsført i Danmark. Det giver mulighed for at planlægge kommende processer i Medicinrådet, at forberede forestående prisforhandlinger med leverandørerne og at tilrettelægge vores udbud i god tid. Samtidig udarbejder vi økonomiske estimater til regionerne, så de får et godt grundlag for at lægge deres medicinbudgetter.

Amgros arbejder systematisk med at skabe overblik over fremtidens muligheder for at behandle med lægemidler. Siden januar 2017 har vi med Horizon Scanning skabt et samlet overblik over, hvilke nye lægemidler, indikationsudvidelser og dispenseringsformer, vi forventer, vil blive markedsført på det danske marked om to til tre år.

Vi vurderer, hvor i behandlingen lægemidlerne vil kunne benyttes og til hvor mange patienter. Det sker i tæt samarbejde med en række danske speciallæger.

FORVENTNINGER TIL DET KOMMENDE FORBRUG

Vores estimater og forudsigelser giver et kvalificeret grundlag til at vurdere, hvor mange penge regionerne i fremtiden bør afsætte til medicin. Danske Regioner bruger estimaterne i de årlige forhandlinger med regeringen om regionernes økonomi, og de enkelte regioner bruger dem, når de lægger deres budgetter.

Estimaterne tager både højde for øgede udgifter til ny, dyr medicin og mulige besparelser, hvis der for eksempel kommer billigere biosimilære lægemidler på markedet.

METODER OG KILDER

Vi anvender blandt andet data fra det europæiske lægemiddelagentur, European Medicines Agency (EMA) og supplerer med viden fra kommercielle databaser og udvalgte nyhedsbreve fra hele verden.

En anden vigtig kilde til informationer er møder med virksomheder i medicinalindustrien. Her får vi indgående kendskab til, hvilke produkter producenterne planlægger at markedsføre i de kommende år.

Læs mere om vores pipeline-møder.

Derudover deltager vi i internationale konferencer og kongresser samt nationale netværk med kompetente fagfolk fra hospitals- og apoteksverdenen. Denne dialog og sparring øger vores faglig indsigt på området.

LÆS MERE

Horizon Scanning

Pipeline-møder

Horizon Scanning arrangerer løbende pipeline-møder med virksomheder i medicinalindustrien. På møderne taler vi om, hvilke lægemidler, der vil blive markedsført i Danmark i løbet af de kommende to til tre år.

LÆS MERE
Horizon Scanning

Sidste nyt

Ønsker du at få nyheder fra Amgros direkte i din indbakke, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du kan vælge mellem generelle nyheder eller sidste nyt fra Horizon Scanning.

TILMELD DIG
Horizon Scanning

Find vej gennem EMA

Horizon Scanning benytter sig blandt andet af information fra Det europæiske lægemiddelagentur, European Medicines Agency (EMA).

LÆS MERE
Horizon Scanning

Orienteringer

I Horizon Scanning udarbejder vi orienteringer om nye lægemidler og hovedparten af de indikationsudvidelser, der er under vurdering hos EMA.

LÆS MERE
Horizon Scanning

Oversigter

I Horizon Scanning udarbejder vi oversigter, som viser, hvilke nye lægemidler, der er til vurdering i EMA.

LÆS MERE
!
Vi er åbne over for dialog
Horizon Scanning er altid åben over for dialog med interesserede aktører i sundhedsverdenen. Du er meget velkommen til at kontakte en af vores specialister – både vedrørende generelle spørgsmål eller konkrete data.

Helle Bräuner

Teamleder

Jeg har ansvaret for at opbygge og udvikle Horizon Scanning i Amgros. Vi spotter alle nye lægemidler på vej til Danmark. Og har særligt fokus på sygehuslægemidlerne.