At være på forkant kræver godt beslutningsgrundlag


Amgros har netop publiceret oversigter over kommende nye lægemidler, indikationer og nye styrker, der er på vej til at blive godkendt i det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA). Oversigterne er med til at skabe grundlag for, at sundhedsvæsenet er forberedte, når nye lægemidler kommer til Danmark

Se alle artikler
23. SEPTEMBER 2019

Gode beslutninger kræver et godt beslutningsgrundlag. Amgros overvåger systematisk lægemiddelmarkedet, og dermed er vi med til at skabe udsyn til fremtidens muligheder på lægemiddelområdet.

Lige nu er der omkring 6500 lægemidler under udvikling i medicinalfirmaernes pipeline. På verdensplan er 428 lægemidler i såkaldt regulatorisk proces – det vil sige ved at blive godkendt. Ud af disse er der aktuelt 113 lægemidler på vej gennem europæisk godkendelsesproces i EMA.

Horizon Scanning i Amgros er med til at sikre, at der netop er viden og overblik over, hvilke kommende nye lægemidler, indikationsudvidelser og dispenseringsformer, vi forventer, vil kunne blive markedsført på det danske marked indenfor de næste 2-3 år. Det kan for eksempel bruges til at forudse, om der vil ske forandringer på terapiområder, og om det vil påvirke regionernes medicinudgifter.

Horizon Scanning opdaterer cirka hver anden måned oversigter, som viser, hvor langt de nye lægemidler, indikationsudvidelser og nye styrker med videre er i de regulatoriske processer i EMA.

I de seneste oversigter, der netop er blevet publiceret, kan du blandt andet læse om et nyt lægemiddel til behandling af patienter med knoglemarvskræft.

Du kan se en samlet oversigt over alle de nye lægemidler og Indikationsudvidelser, som lige nu er på vej gennem EMA’s godkendelse her.

Ønsker du fremover at modtage sidste nyt fra Horizon Scanning direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev her.

KILDER

EMA, clinicaltrials.gov og virksomhedernes hjemmesider.

Karen Torgny

Senior kommunikationsspecialist

Jeg står for den overordnede kommunikation i Amgros – herunder PR. Og er med til at sikre, at vi kommunikerer åbent og imødekommende med vores omverden.